Ceasuri Panerai

Istoricul Panerai

Giovanni Panerai

1860 — Giovanni Panerai (1825–1897) isi deschide magazinul de ceasuri din Florenta reusind sa stabileasca rapid legaturi cu cele mai prestigioase marci elvetiene de profil.

1864–1870 — In aceasta perioada compania Guido Panerai & Figlio este fondata in Florenta. Compania isi dezvolta departamentul de instrumente de mare precizie si devine furnizorul oficial al flotei navale italiene.

Orologeria Svizzera

1890 — La inceputul secolului 20 magazinul Orologeria Svizzera devine o companie ce era mai mult decat un distribuitor de ceasuri, furnizand piese de schimb, instrumente si accesorii pentru ingineria de mare precizie, avand si un atelier de reparare a ceasurilor. Acesta este prima scoala de orologerie din Florenta.

1913 — Compania creeaza instrumente de precizie pentru flota navala italiana incluzand sisteme luminoase pentru pistoalele de semnalizare navale, mecanismele de cronometrare, profundimetrele si sistemele mecanice de calcul. O caracteristica distinctiva a acestor instrumente era puternica lor luminozitate ce permitea folosirea lor in intuneric complet. Luminozitatea se datora unei substante speciale, Radiomir, patentata de Guido Panerai in 1915.

Officine Panerai

1935 — Officine Panerai isi extinde colaborarea cu flota navala italiana furnizandu-le ceasuri de buzunar cu cronometru concepute special pentru utilizarea in scopuri militare.

Panerai Radiomir

1938 — Nasterea primului ceas militar din istorie, conceput pentru scufundatori, Panerai Radiomir: 47milimetri diametru, cureaua atasata de fire, mecanism Rolex, coroana infiletata, cadran luminos. Prototipul a fost realizat in 1936.

1940 — Sistemul de atasare este inlocuit cu anse integrate in carcasa. Luminozitatea era obtinuta prin suprapunerea mai multor straturi: o baza de metal, un strat umplut cu material luminos si stratul superior metalic cu indicatori orari si numerale perforate. Acest sistem cu substanta luminoasa vizibila prin ariile perforate asigura o lizibilitate si luminozitate foarte buna in conditii de intuneric complet. Etanseitatea era asigurata de o pirghie, ce bloca coroana, dispusa intr-o punte in forma de semiluna atasata de carcasa.

1943 — Mare Nostrum este realizat. Acest model conceput pentru ofiterii de punte va ramane in stadiu de prototip.

1956 — Ceasul Panerai Radiomir este autorizat de flota navala egipteana. Aceasta versiune se diferentia prin luneta rotativa cu indicatorii de referinta dispusi la intervale de 5 minute si o carcasa supradimensionata, de 60mm.

1980 — Panerai produce un prototip din titan al ceasurilor pentru scufundatori, care putea functiona la o adancime de 1000m.

Panerai Luminor

1993 — Compania realizeaza o serie limitata de modele oferite pentru prima oara publicului: Panerai Luminor Marina si Mare Nostrum.

1995 — La cererea actorului de cinema Sylvester Stallone, Panerai produce o serie speciala, foarte limitata de ceasuri Panerai Luminor si Mare Nostrum numite Slytech. Toate ceasurile aveau gravata pe capac semnatura actorului.

1997 — Compania Officine Panerai este achizitionata de Richemont Group (numita la acea vreme Vendome Luxury Group). Marca este lansata pe pietele internationale in urmatorul an.

2001 — Bottega Panerai din Florenta, din Piazza San Giovanni nr. 16 se redeschide. Acesta este magazinul deschis de familia Panerai la inceputul ultimului secol sub numele de Orologeria Svizzera.

2002 — In septembrie, manufactura Panerai se deschide la Neuchatel, Elvetia. Deschiderea in Hong Kong a primului boutique Panerai.

Instrument de lucru Panerai

2003 — Se deschide un boutique Panerai in Portofino.

2004 — Luminor Submersible 2500m castiga premiul Sports Watch of the Year in cadrul Grand Prix d'Horologerie de la Geneva.

2005 — La Shanghai se deschide un boutique Panerai. Urmeaza Beverly Hills, Los Angeles. Calibrul Panerai P2002 este lansat, primul mecanism creat integral in manufactura Panerai din Neuchatel.

2006 — Colectia Manifattura, formata din ceasuri cu mecanisme realizate 100% de Panerai este lansata. Aceasta colectie respecta standardele Panerai: robustete, calitatea tehnica inalta si unicitate, impact estetic deosebit.

2007 — Exact 10 ani de la lansarea de succes a marcii si alte trei noi calibre sunt concepute si realizate in intregime in manufactura Panerai.

2008 — Importanta colectiei Manufattura creste si noi mecanisme produse in intregime de Panerai sunt prezentate.

2009 — Lansarea mecanismelor P.9000 in cadrul colectiei Manifattura.

Website: http://www.panerai.com/